Möten, event och föreläsningar

Våra områden

Vi arbetar båda med utveckling och kommunikation men inom olika områden.

Vad vi kan erbjuda inom Möten, Event och föreläsningar kan du läsa här.


Bengt Eliasson

Jag är van ordförande och har stor erfarenhet av att leda möten med starkt olika intressen och åsikter. Oavsett om det är ordförande för kongressen, årsmötet eller en moderator till seminariet som behövs så levererar jag.


Med min breda erfarenhet och min djupa kunskap inom samhälle, funktionsrätt, hälsa och sociala sammanhang, föreläser jag om ett inkluderande samhälle med plats för alla. Min övertygelse är att jag kan bidra till positiva förändringar i det lilla likväl som i större sammanhang.


ORDFÖRANDE, FÖRELÄSARE, FACILITATOR
Det kan vara både skönt och utvecklande att ett proffs håller i klubban, leder samtalet eller sköter mötet. Jag har lång erfarenhet av att genomföra stämmor, kongresser och årsmöten på ett sätt som tar tillvara medlemmarnas intressen. Det ökar möjligheterna att fatta rätt beslut och ger den nya styrelsen de bästa förutsättningarna för sitt fortsatta arbete. Jag har stor vana av att både moderera seminarier och facilitera enskilda möten så att allas åsikter kommer fram, argument diskuteras och åsikter bryts.


FÖRELÄSNINGAR, INSPIRATIONSTRÄFFAR
Jag pratar om och inspirerar i rollen som funktionsrättsrörelsen har, LSS betydelse och framtid men även att vara en tydligare spelare och pådrivande inom hälso- och sjukvården, inom politiken samt i samhället i stort.
Funktionsrätt handlar om individens rättigheter i olika samhällssituationer. Jag flyttar fokus från
hinder, tillgänglighet och särskilda lösningar till principen om mänskliga rättigheter och ett i sammanhanget universellt utformat samhälle.
Funktionsrätt innefattar rätten att kunna fungera i olika situationer, oavsett
funktionsnedsättning och oavsett vilka hinder som finns inom olika samhällsområden. Vi har
alla rätt till en fungerande vård, en fungerande skola, ett fungerande arbetsliv och så vidare.


Kanske vill ni ha en inspirerande föreläsning och ett mervärde till medlemsmötet, planeringsdagarna, personaldagarna, konferensen eller er kick off?


Tina Eliasson

Jag talar om de mjuka värdena, välbefinnande och välmående inombords.
Jag talar om stress, vad beror det på, vad händer i kroppen och hur kan du lära dig att hantera den stress som oundvikligen finns runt oss alla.  


Ett av verktygen att hantera stress som betyder mycket för mig är Mindfulness.  Vad är Mindfulness och på vilket sätt kan det göra skillnad i ditt liv, hur kan Mindfulness påverka ditt liv? 


Jag talar även om kommunikation och feedback, det vi gör hela dagen från det vi vaknar tills att vi somnar, hur kan det då vara så svårt, hur når vi fram.  Till sist talar jag även om att våga ta nya vägar i livet. Efter 32 år på SAS bl.a som instruktör och ledare, bytte jag bana helt och gick från att ha världen som arbetsfält till att hålla enskilda samtal och föreläsningar.
Jag håller levande och personliga föreläsningar och kan gärna blanda in praktiska övningar.


TEAMDAGAR
Ska ni ha en teamdag på jobbet? Team building, ledarskapsdagar eller något liknande, där du och dina medarbetare eller kollegor vill lära er mer om ett hållbart liv där stressen inte tar över och bidrar till sjukdom? Där ni får lära er hur ni på just ert företag vänder trenden med stressrelaterad ohälsa, som drabbar så mångaidag.     


WORKSHOP

En workshop inleds med en föreläsning om hur stress påverkar oss fysiskt och psykiskt och varför vi blir stressade. Därefter är möjligheterna många, exempelvis kan vi gemensamt med hela gruppen komma fram till ämnen som är viktiga för er, som sedan blir grunden för grupparbete.
 

Dagen innehåller även många praktiska övningar i bl.a avslappning, mindfulness, mental träning och stresshantering. Många korta mikropausövningar utlovas som passar perfekt att göra på jobbet.


 

Kontakta oss